Workshop – Craft mental styrketræning

kr. 495,00

Craft – mental styrketræning

Jeg har tilrettelagt et 5-timers kursus hvor der er fokus på de sundhedsfremmende effekter der er ved craft. Kurset vil give dig en forståelse for disse egenskaber, og hvordan du bevidst kan anvende dit håndarbejde eller håndværk som led i at bevare eller opnå et godt helbred. Vi skal lave nogle forskellige craft-øvelser, og sammen opleve hvad der sker når vi laver craft, og forhåbentlig blive inspireret til nye, spændende craft-passioner.

Jeg er certificeret i uddannelsen i Craft-psykologi og kurset bygger på Anne Kirketerps forskning i Craft-psykologi, der videnskabeligt redegør for de sundhedsfremmende effekter der kan høstes gennem passionsbåret håndarbejde og håndværk.

Fysisk træning, viden om kost, og senere mindfulness, har længe været det, der er anerkendt som redskaber vi selv kan benytte os af i et sundhedsperspektiv. Men heldigvis er der nu kommet seriøs forskning som peger på, at passionen for en craft, ligeledes bevidst kan anvendes for at bevare eller skabe trivsel, og også modvirke en række negative symptomer på bl.a. stress, angst og ensomhed.

Det er ikke afgørende at du kan et håndarbejde eller håndværk for at deltage, men du skal føle en brændende lyst til at lære et.

Du må hellere end gerne have noget med du kan sidde og lave, når vi ikke laver bundne øvelser, men det skal være noget helt enkelt du kan lave uden at have særlig meget fokus på det, så det ikke stjæler din opmærksomhed.

Underviser: Ditte

Søndag d. 30. april 2023 kl.10.00-15.00

Beskrivelse

Ditte fra Stikværk

 

STIKVÆRK er resultatet af flere års drømmerier. Et lille sted, men en stor drøm.

Jeg elsker håndarbejde og alle de gamle håndarbejdstraditioner. Jeg elsker at jeg kan lave noget med mine egne hænder – den tid jeg bruger på det og den stolthed og nydelse der følger efter når jeg kigger på og bruger det jeg har lavet. Håndarbejde kræver teknikker i større eller mindre grad, men lige netop korsstingsbroderi er noget hvor alle kan være med – en nål skal op og ned og lave små krydser. Men selvom teknikken er enkel, kan man alligevel få masser af afløb for kreativiteten og skabertrangen.

Jeg vil så gerne være med til at forsøge at bevare de gamle traditioner, holde liv i håndarbejdet og give det videre. Fordi jeg synes det fortæller en historie og fordi det repræsenterer kvalitet og tid. Noget jeg synes der skal være meget mere af!

Du kunne også være interesseret i...

 • Workshop – Sy på markante kvinder

  Instruktør: Hanne Plougmand
  Dato: 26. september 2023

  Udsolgt

  kr. 395,00
  Læg i kurv