Historien om Broderi Moderne

At Broderi Moderne blev til, skyldes et for lille spisebord, afgrundsdyb naivitet og utallige fejlvurderinger 🙂

Jeg, Pelse Asboe, lejede oprindelig forretningslokalet som værksted, fordi min familie var ved at få svip af alle mine projekter, der spredte sig som ukrudt i lejligheden. At skulle rydde spisebordet for bunker af stof, broderigarner og symaskine, hver gang maden skulle serveres, blev for meget af det gode – en løsning måtte findes…

Værkstedet jeg lejede var på 35 m2 fordelt på for- og bagbutik og havde både dør og udstillingsvindue til gaden.

Selvom jeg egentlig arbejdede med maskinbroderi, havde jeg tegnet en del korsstingspuder broderet med strikkegarn til Sys Fredens´butik Spagetti Garn. Da Sys lukkede sin forretning kom puderne tilbage til mig og jeg satte naivt puderne i vinduet for at det ikke skulle være tomt og trist at gå forbi.

Pludselig fik jeg forespørgsler på materialer til puderne og jeg tænkte – ”tja, det kan vel ikke være så svært lige at få garner hjem og pakke nogle kits”… Men ikke alle kunder ville have puderne i de farver jeg oprindeligt havde tegnet dem i, så jeg tog flere og flere farver hjem og hovsa – før jeg fik set mig om havde jeg fuldt sortiment af farver.

I starten havde jeg tænkt, at jeg kun ville sælge puder, jeg selv havde tegnet, men det gik snart op for mig, at det ville være et umådelig hårdt arbejde at skulle præstere nyheder i dén hurtige takt mine kunder syede dem i.

Jeg valgte at tage designs hjem fra Håndarbejdets Fremme, fordi det var en stil, der lå tæt op ad min egen. Siden er sortimentet vokset en del, og butikken sælger i dag designs, broderikits, garn, stof, bøger og alt i tilbehør.