ed-apoteket.dk

Min broderi-guru, Lis Ahrenkiel kaldte engang i et foredrag broderi for ”den langsomme lykke”.

En bedre beskrivelse af håndarbejdets indvirken på ens mentale helbred gives vist ikke.

Håndens rytmiske bevægelser, trådens stille hvislen igennem stoffet og den langsomme og metodiske opbyggen af et mønster – et målbart resultat for hver eneste stund, der er brugt i selskab med broderiet. Det er oldschool mindfulness 🙂

Hvis du har lyst til at lære at brodere, tilbyder vi kurser i forskellige former for broderi. Det kan du læse meget mere om her.

I vores nyhedsbrev kan du få inspiration til at komme i gang med broderi. Tilmeld dig her.

Podcast: Om broderiets indvirkning på sindet

“Børn har i dag en intens modvilje mod at kede sig. Og det er nødvendigt at kede sig for at komme derhen, hvor hjerne flyder frit og får de gode ideer. Så vi er nødt til at sætte det ind som en syssel”, siger hjerneforsker Peter Lund Madsen.

Læs artiklen på folkeskolen.dk her.

Hjerneforsker Peter Lund Madsen undersøger broderi anno 2017 i sit radioprogram Hjernekassen på P1.

Han taler bl.a. med kunstneren Gudrun Hasle om hendes forhold til broderi, og om hvordan broderiet kan være en måde, hvorpå man kan få ro i sjælen.

Hør programmet her.

Programmet blev sendt første gang mandag d. 13. november 2017 kl. 09.05 på P1.

Artikel: Om broderi i undervisningen


Broderi og sløjd er lige så vigtigt som bevægelse i undervisningen“Børn har i dag en intens modvilje mod at kede sig. Og det er nødvendigt at kede sig for at komme derhen, hvor hjernen flyder frit og får de gode ideer”, siger hjerneforsker Peter Lund Madsen.

Læs artiklen på folkeskolen.dk